dimecres, 13 de novembre del 2013

Com afegir Maquis a la teva dieta, el truc de SUPERMAN per no oxidar-se!!

Superman fent la rutina diària d'exercici © 'El hombre de acero' (Zack Snyder, 2013)

Us sona la Dieta de la Zona, del bioquímic nord-americà Barry Sears, que per una preocupació d'herència genètica, va donar forma aquesta dieta. Amb aquests tipus de dieta va aconseguir una fórmula per silenciar l'expressió dels gens, i el seus objectiu final era trobar l'equilibri hormonal precís, aquests que donarà al nostre pes ideal i l'estat de salut òptim.
Ara embarcat en una nova investigació, Sears ha donat amb el tercer pilar de la Dieta de la Zona : els maquis, el antioxidant més potent mai trobat, i que s'uneix amb l'equilibri de les menjades (40% hidrats de carboni, 30% de proteïnes i un 30% de greixos) i a l'aportació diària d'àcids omega 3 propis d'aquests hàbits alimentaris.


El bioquímic va concloure el seu estudi genètic que si no trobem aquest equilibri hormonal, el cos tendeix a la inflamació cel·lular i a un augment del pes. Amb els maquis com a complement de la dieta de la Zona, el nord-americà ha donat amb la clau per potenciar els agents antiinflamatoris que ajuden a regular el nostre organisme. Com s'utilitzen? per que serveixen? Realment funcionen?
Investiguem..

En la batalla diària contra la producció excessiva de radicals lliures (principal causa del envelliment de la pell) es troba el nostre sistema antioxidant, que prevé i repara les cèl·lules del dany oxidatiu.
Degut al nostre ritme de vida actual, moltes vegades és difícil complir un estil de vida saludable, així que no va malament una ajuda extra per reforçar les barreres del nostre organisme que limita l'oxidació cel·lular.


Enerzona maqui RX polifenols és un nou antioxidant formulat a base d'extracte de Maqui(Aristotelia chilensis), amb vitamina E i B5, indicat per contribuir a la funció fisiològica antioxidant. En el món de la nutrició, els polifenols han sigut objecte d'estudi gracies a les seves propietats antioxidants per reduir els radicals lliures, convertint-se amb potents anti-inflamatoris i anti-envelliment.
Les principals fonts de polifenols a Europa son el vi negre(resveratrol del raïm), la xocolata negre i les baias (nabius, gerds, mirtil...) Dels 4000 polifenols coneguts, només un és conegut en aquests 3 aliments: les delfinidines.
La font més rica en delfinidines és la baia del maqui, és un fruit amb alt poder antioxidant que creix de forma natural a les illes de l'arxipèlag Juan Fernàndez, davant de les costes xilenes. La recol·lecció es fa exclusivament al seu ambient originari i es realitza rigorosament a mà per conservar les seves propietats antioxidants. De fet, si intentéssim cultivar les baias de maqui aquí, per exemple, mai aconseguirem la mateixa concentració d'antioxidants degut a les diferencies climàtiques.

Una càpsula de Maqui Rx Polifenols té un contingut únic en delfinidines amb un alt poder antioxidant, que contribueix a la protecció de les cèl·lules davant el dany oxidatiu, a disminuir el cansament i la fatiga i al rendiment intel·lectual normal.

Segons dades del index ORAC (oxygen radical absorbance capacity) la baia del maqui és el fruit amb major poder antioxidant degut a la seva gran quantitat de delfinides,  molt per damunt del raïm, goji o el açaí



PERQUÈ ENS OXIDEM O ENS ENVELLIM? 
Per viure respirem oxigen, i al respirar, una part es perd amb calor. Quan som joves tenim un motor que funciona molt bé i és calenta poc, és a dir, perd poc oxigen en forma de radicals lliure, i a més tenim moltes substàncies antioxidants. Quan ens anem fent grans, el motor funciona pitjor, produeix més radicals lliures, i nosaltres tenim menys substàncies antioxidants.
El resultat és que les cèl·lules es deterioren i amb elles tot l'organisme, per tant es manifesta internament i també externament.
Factors que condicionen l'aparició accelerada dels radicals lliures del nostre cos:

  • Exposició a la contaminació ambiental (aire, sòl i aigua)
  • Fumadors actius i passius
  • Mala alimentació (escassa amb nutrients) 
  • Exercici en excés o falta del mateix. 
  • Estrès físic i desequilibri emocional
  • Exposició prolongada als raigs ultraviolats (llum solar, UVAS..)
  • Radiacions electromagnètiques dels aparells elèctrics
  • Diferents malalties
  • Consum de medicaments


L'EFECTE ANTIOXIDANT

Els polifenols, amb sinergia amb els àcids grassos omega3, aconsegueixen un efecte termocàloric, és a dir, ens ajuden a accelerar el metabolisme, crema greixos i baixar de pes.

Apart ens ajuden a revertir les malalties cròniques i a millorar el rendiment esportiu, ja que augmenten la producció d'energia química (ATP) i redueixen el dany dels radicals lliures.
Com funcionen els antioxidants? com sabem quina quantitat hem de prendre? Necessitem més els homes que les dones? "No te per què", explica Sears. La ingesta de polifenols depen més de l'activitat física que fem que del gènere o l'edat, "per exemple, els atletes necessiten prendre més que les persones sedentàries"
Les delfinidines redueixen la inflamació generada per les bacteris intestinals mitjançant la inhibició del NF-kB, un complex proteic que controla la transcripció del ADN, això és la resposta que les cèl·lules ofereixen davant diferents estímuls, com l'estrès.

Amb els àpats diaris ingerim la quantitat d'antioxidants necessaris?
Per obtenir-los, i segons explica el doctor Sears, tindríem que menjar al dia "50 botelles de vi negre, 5 rajoles de xocolata negre o 2.5kg de nabius". Per tant, podem substituir tots aquests productes ( i totes les calories que contenen) per un complex antioxidant. Una sola càpsula de Maqui Rx, conté l'aport antioxidant necessari per tot un dia.

Ara bé, les ànsies per sentir els efectes dels antioxidants com abans millor poden portar-te a ingerir-ne més, que passa llavors? "res, en principi", comenta Sears. "Els tests en humans han demostrat que les delfinides tenen un perfil de seguretat similar al de l'aigua, i les del maqui son actualment les úniques aprovades com complement alimentari a EE.UU, a més de que el seu perfil de seguretat no el posseeix cap altre extracte polifenòlic". Això si, el cos absorbirà les que necessiti, no per ingerir més, tindrem millors efectes. Tot té un límit.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies